مهندسی ریاضی (یا ریاضیات مهندسی) شاخه‌ای از ریاضیات کاربردی است که به روش‌ها و تکنیک‌های ریاضی مربوط می‌شود که معمولاً در مهندسی و صنعت استفاده می‌شوند.

به همراه رشته‌هایی مانند فیزیک مهندسی و زمین‌شناسی مهندسی، که هر دو ممکن است در دسته وسیع‌تری به نامعلم مهندسی قرار بگیرند، ریاضیات مهندسی یک موضوع بین‌رشته‌ای است که به نیازهای مهندسان برای ملاحظات عملی، نظری و دیگر موارد خارج از تخصص خود و همچنین برای مقابله با محدودیت‌ها به منظور مؤثر بودن در کارشان، انگیزه می‌دهد.

به‌طور تاریخی، ریاضیات مهندسی عمدتاً شامل تحلیل‌های کاربردی بوده است، به‌ویژه: معادلات دیفرانسیل؛ تحلیل‌های حقیقی و مختلط (شامل تحلیل‌های برداری و تانسوری)؛ نظریه‌ی تقریب (به‌طور گسترده‌ای، شامل روش‌های نامعین، واریاسیون ، نمایش‌ها، تحلیل عددی)؛ تحلیل فوریه؛ نظریه‌ی پتانسیل؛ همچنین جبر خطی و احتمال کاربردی .

 این حوزه‌های ریاضیات به‌طور عمیق با توسعه‌ی فیزیک نیوتنی و فیزیک ریاضی آن دوره مرتبط بودند.

 موفقیت روش‌ها و نرم‌افزارهای عددی مدرن به ظهور ریاضیات محاسباتی، علم محاسباتی و مهندسی محاسباتی (دو مورد آخر گاهی به هم مرتبط می‌شوند و به اختصار CS&E نامیده می‌شوند) منجر شده است که گاهی از محاسبات با عملکرد بالا برای شبیه‌سازی پدیده‌ها و حل مسائل در علوم و مهندسی استفاده می‌شود.

 این حوزه‌ها غالباً به عنوان رشته‌های بین‌رشته‌ای در نظر گرفته می‌شوند، اما همچنین برای ریاضیات مهندسی جالب هستند.

شاخه‌های تخصصی شامل بهینه‌سازی مهندسی و آمار مهندسی می‌باشند. ریاضیات مهندسی در آموزش عالی معمولاً شامل دوره‌های روش‌های ریاضی و مدل‌ها است.

کاربرد ریاضیات مهندسی

ریاضیات مهندسی در بسیاری از علوم و فنون مهندسی کاربرد دارد .

در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد .

1- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی برق :  


2- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی مکانیک :


3- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی کنترل :


4- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی صنایع :


5- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی هسته ای :


6- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی هوافضا :


7- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی کامپیوتر :


8- کاربرد ریاضیات مهندسی در مهندسی IT :


سرفصل های ریاضیات مهندسی  


منابع ریاضیات مهندسی