رب گوجه از پرفروش ترین مواد غذایی در داخل کشور است .
در چند سال اخیر ، رب گوجه خانگی به دلیل سلامت بهتر و طبیعی بودن ، از استقبال بیشتر خریداران برخوردار بوده است .
استفاده از مواد اولیه ی با کیفیت به همراه قیمت تمام شده ی پایین ، باعث افزایش فروش و حاشیه ی سود بالاتر می شود .
استفاده از روش های سنتی و قدیمی مانند پخت در دیگ های آشپزی ؛ بسیار پرهزینه ، زمانبر و طاقت فرساست .
برای تولید رب گوجه سنتی خانگی ، تجهیزات جدید و بروزی ساخته شده است .
این تجهیزات با صرفی جویی در زمان و هزینه ، تولید راحت تر و کارآیی آسان جای روش های قدیمی تولید رب را گرفته است.
در اینجا فرآیند تولید رب گوجه فرنگی در خانه به روش امروزی و جدید را شرح می دهیم .
همچنین ماشین آلات تولید رب گوجه فرنگی در خانه را معرفی و توضیح خواهیم داد .
فرآیند تولید رب گوجه فرنگی
فرآیند تولید رب گوجه فرنگی در خانه و یا کارگاه کوچک به این صورت است ؛ در مرحله اول دریافت گوجه است .
1- مرحله دریافت گوجه : در این مرحله گوجه وارد وان هایی جهت نگهداری می شود .
2- مرحله ی شستشو و سورتینگ : در این فرایند ، گوجه ها وارد وان های شستشو می شوند . در این وان ها شستشو با فشار بالای آّ انجام می شود . مواد ضد عفونی به آن اضافه می شود و در نهایت آبکشی می شود .
در تولید رب گوجه ی خانگی سورتینگ و گرید بندی گوجه با دست انجام می گیرد .
3- مرحله ی آبگیری گوجه : دستگاه آبگیر گوجه در ظرفیت های مختلف گوجه را به طور کامل آبگیری می کند .
دراین مرحله آب رقیق گوجه مخلوط با پوست گوجه است .
در مراحل بعدی فیلتر و تغلیظ انجام می شود .
4- مرحله صافی آب گوجه : توسط فیلتر فیزیکی ، پوست گوجه از آب گوجه جدا می شود .
آب گوجه توسط پمپ به دیگ پخت و تغلیظ هدایت می شود .
5- مرحله پخت و تغلیظ : در این مرحله ، آب گوجه پخت می شود و طی گذشت مدت زمانی آب گوجه غلیظ می شود .
آب گوجه ی غلیظ شده همزمان هم می خورد و پخته می شود تا به غلظت استاندارد برسد .
بعد از اینکه به غلظت مورد نظر رسید ، آماده ی بسته بندی می شود .
6- نگهداری و بسته بندی : توسط دستگاه پرکن رومیزی ، بسته بندی رب گوجه در شیشه انجام می شود .
بهتر است که رب گوجه به صورت داغ پر شود ( هاتفیل شود ) .
7- پاستوریزاسیون ( در صورت نیاز) : معمولا رب گوجه ی خانگی پاستوریزه نمی شود .
اما اگر بخواهید ماندگاری بیشتری به رب تولیدی بدهید ، بهتر است که پاستوریزه شود .
در روش پاستوریزاسیون خانگی رب گوجه ، از وان های آب جوش و آب سرد جهت پاستوریزه کردن رب گوجه استفاده می شود .
ماشین آلات تولید رب گوجه در خانه
1-دستگاه شستشوی گوجه : دستگاه شستشوی گوجه دارای یک وان استیل و سیستم آب پاش است .
2- دستگاه آبگیر گوجه : دستگاه آبگیر گوجه با آّ گوجه را گرفته و بعد از صافی عبور می دهد .
3- صافی و فیلتر : صافی و فیلتر جهت جداسازی پوست گوجهمورد استفاده قرار می گیرد .
4- دستگاه پخت و تغلیظ : دستگاه پخت و تغلیظ ، در دو صورت پخت روباز و پخت تحت خلا موجود است . هر دو روش پخت و تغلیظ کاربردهای خاص خود را دارد .
5-دستگاه بسته بندی : در نهایت دستگاه بسته بندی در ظرف شیشه قرار دارد که رب گوجه ی آماده شده در این ظروف توسط دستگاه پرکن رب گوجه بسته بندی می شود .
دیدگاه خود را بنویسید