جهت راه اندازی یک خط تولید کنسرو تن ماهی به تجهیزات و ماشین آلاتی نیاز است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت .

ماهی تن به علت فراوانی و همچنین کیفیت غذایی خوب آن ، جهت کنسرو کردن بسیار مناسب است .

همچنین با افزودن موادی به آن می توان تنوع طعمی زیادی در آن ایجاد کرد .

ماهی تن توسط کشتی های ماهیگیری در اقیانوس صید شده و پس از پاک سازی اولیه وارد کارخانه می شوند .

ماهی تن وارد کارخانه شده و توسط اره مخصوص برش ماهی برش داده شده و خورد می شوند .

در مرحله ی بعد ماهی قطعه شده بر روی نوار هایی حرکت داده می شود و توسط افرادی ضایعات ماهی از آن جدا سازی می شود .

پس از تمیز کردن ماهی های قطعه شده ، مرحله ی پیش پخت است .

در این مرحله قطعات ماهی بر روی گاری از جنس استیل قرار داده شده و وارد دیگ پخت می شوند .

پس از آن ، قطعات ماهی که نیم پز شده اند وارد تونل خنک کن می گردند .

در مرحله ی بعد تمیزکاری نهایی ماهی ها انجام می شود و آماده ی بسته بندی می شود .

بسته بندی ماهی تن به این صورت انجام می گردد .

در ابتدا توسط دستگاه پرکن ماهی ، قطعات ماهی داخل قوطی ها پر می گردد .

سپس توسط دستگاه روغن ریز و محلول ریز ، روغن از مخازن فرمولاسیون وارد قوطی کنسرو می شود .

افزودن انواع سبزیجات و فلفل و سایر افزودنی ها در این مرحله انجام می شود .

بعد عمل هواگیری از قوطی انجام شده و بعد دربندی کنسرو انجام می شود .

در مرحله ی بعد و پس از دربندی کنسرو ماهی تن ، پخت نهایی و عمل استرلیزه توسط دستگاه اتوکلاو انجام می گیرد .

در نهایت قوطی ها داخل کارتن ها شیرینگ شده و محصول آماده عرضه به بازار می شود .

1- بخش آماده سازی ماهی تن

بعد از صید ماهی ، نیاز است که ماهی ها تمیز و پاکسازی شود .

ابتدا ماهی توسط اره های برقی برش داده شده و امحا و احشای آن خارج می گردد .

اره برقی استیل یکی از موارد ضروری در یک خط تولید کنسرو تن ماهی است .

سپس ماهی ها بر روی نوارهای نقاله قرار گرفته می شوند و توسط کارگرهای متخصص پاکسازی می شوند .

2- بخش پیش پخت ماهی

پس از تمیز کردن و قطعه سازی ماهی ها ، این قطعات ماهی ها بر روی گاری های استیل قرار گرفته و وارد دیگ پیش پخت می شود .

 در این دیگ پخت ، با استفاده از بخار آب عملیات پیش پخت ماهی انجام می شود .

دیگ پخت باید مجهز به سنسورها و سیستم های ایمنی و سیستم تنظیم فشار بخار باشد .

در این روش، بخار داغ به صورت یکنواخت به ماهی منتقل می‌شود. این فرآیند کمک می‌کند تا باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها از بین بروند و ماهی تناسب بهتری برای مراحل بعدی پیدا کند.

 بخار آب یا در آب داغ پخته می‌شود. دماهای معمول پیش‌پخت بین 70 تا 90 درجه سانتی‌گراد (158 تا 194 درجه فارنهایت) می‌باشد. طول زمان پیش‌پخت بستگی به اندازه و نوع ماهی دارد.

مزایای این دستگاه شامل موارد زیر است :

  • بهبود کیفیت: پیش‌پخت موجب می‌شود تا بافت و طعم ماهی حفظ شود.
  • کنترل میکروبی: با استفاده از دماهای بالا، میکروارگانیسم‌های مضر از بین می‌روند.
  • سهولت در عملیات بعدی: این فرآیند باعث می‌شود که مراحل بعدی مانند بسته‌بندی آسانتر و سریع‌تر انجام شوند .


3- خنک سازی ماهی

ماهی ها پس از مرحله ی پیش پخت وارد تونل خنک سازی می شوند .

در این مرحله با پاشش آب سرد بر روی قطعات نیم پخته ی ماهی ، باعث طراوت و تازگی ماهی ها می شود .

4- پاکسازی نهایی ماهی

بعد از طی مراحل فوق ، نوبت به پاکسازی کامل ماهی ها از ضایعاتی که بر روی آنها باقی مانده است می رسد . 

پاکسازی در این مرحله توسط دستگاه و با کمک اپراتورهای آموزش دیده انجام می شود . 

5- پرکردن ماهی در قوطی

قبل از پرکردن ، قوطی ها توسط دستگاه شسته و استرلیزه می شود . 

در این مرحله قطعات ماده توسط دستگاه پرکن ماهی داخل قوطی قرار داده می شود . 

پس از این پرکردن ماهی توسط پرکن فاز جامد ، باید روغن و افزودنی های مایع به کنسرو اضافه شود .

این کار توسط دستگاه محلول ساز و روغن ریز انجام می گیرد . 

در نهایت هوای باقی مانده در قوطی توسط دستگاه اگزاست از قوطی خارج می شود . 

6- دستگاه دربند قوطی 

دستگاه دربند قوطی کنسرو تن ماهی انواع مختلفی دارد . 

7- پخت نهایی

بعد از دربندی و در انتهای فرایند تولید ، کنسروهای پرشده وارد دستگاه اتوکلاو شده و عملیات پخت نهایی و استرلیزاسیون انجام می شود .

 

جهت مشاوره و یا سفارش ماشین آلات خط تولید کنسرو تن ماهی تماس بگیرید .

09112441370